h1

Η Επανάσταση τής 25ης Δεκεμβρίου 2010, σε 7 απλά βήματα…

24/01/2012

.

.

.

του Αθανάσιου Τσακνάκη
.

.
ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Φέτος θα κάνουμε τις λίγες ή πολλές, πλούσιες ή φτωχικές αγορές μας μόνον από τα καταστήματα τής Ξάνθης, γιατί το θεωρούμε τιμή μας (και «μαγκιά» μας!) να θέλουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας.
ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Γιά τον εαυτό μας θα αγοράσουμε μόνον τα απολύτως αναγκαία (και μακάρι να μην χρειαζόμαστε απολύτως τίποτε!), ενώ με τα διαθέσιμα χρήματά μας θα καλύψουμε σιωπηλά, κομψά και αποφασιστικά τις άμεσες ανάγκες των απολυμένων, ανέργων, πολυτέκνων, φτωχών, φυλακισμένων και αρρώστων Ξανθιωτών αδελφών μας. Αλλιώς, γιά ποιόν Χριστό και γιά ποιά Χριστούγεννα μιλάμε;
ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Θα μειώσουμε στο μισό τις ώρες τής διασκέδασής μας (καφέδες, τραπεζώματα, περιπάτους, επισκέψεις) και στον χρόνο, που οπωσδήποτε θα μας περισσέψει, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, γιά να εντοπίσουμε και να εξυπηρετήσουμε και να φροντίσουμε με πλατύ χαμόγελο τους γέροντες και τους ανήμπορους τής πολυκατοικίας, τής γειτονιάς, τής πόλης μας.
ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Θα κλείσουμε τις τηλεοράσεις (που μακάρι να τις κλείναμε μιά γιά πάντα!) και θα βγούμε έξω γιά να επισκεφτούμε εκείνους τους συμπολίτες μας, με τους οποίους βριστήκαμε, μαλώσαμε, παρεξηγηθήκαμε ή ψυχρανθήκαμε κατά την διάρκεια τής χρονιάς που φεύγει. Εμείς θα κάνουμε το πρώτο βήμα, γιατί ο Έλληνας ξέρει να αναγνωρίζει τα λάθη του και ξέρει να ζητά και να δέχεται την «συγγνώμη» με μεγάλη και καθαρή καρδιά (και σ’ όποιον αρέσουμε!).
ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Δεν θα επιτρέψουμε (με τίποτε!) ούτε στον εαυτό μας ούτε σε κανέναν συμπολίτη μας να λιποψυχήσει, να απογοητευθεί, να μαραζώσει ή να έρθει σε απόγνωση εξαιτίας τού γενικότερου κλίματος τής λεγόμενης «οικονομικής κρίσης», η οποία δολίως επιβλήθηκε στην Πατρίδα μας και σκόπιμα συντηρείται με κάθε μέσο, με απώτερο σκοπό να κάμψει το ηθικό μας, ώστε να μας υποδουλώσει πνευματικά και πολιτισμικά σε ξένα κέντρα ελέγχου των κοινωνιών («κούνια που τους κούναγε» όλους αυτούς, γιατί δεν μας ξέρουνε καλά!). Εμείς θα διώξουμε την κρίση από την Πόλη μας!
ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ: Θα βρίσκουμε δέκα λεπτά κάθε μέρα και θα επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας, μέχρι να το κατανοήσει πλήρως και να το χωνέψει καλά-καλά (και να δείτε τι όμορφα και ανάλαφρα που θα νιώσει!), ότι «είμαστε θνητοί, η ζωή είναι σύντομη, τίποτε δεν παίρνουμε μαζί μας, τα περισσότερα και τα παραπανίσια και τα περιττά τα χρωστάμε σε κάποιον συμπολίτη μας». Ε, λοιπόν, τι περιμένουμε γιά να του τα χαρίσουμε;
ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: Θα το πούμε και θα το γράψουμε και θα το διαδώσουμε παντού, ότι η Επανάσταση των Χριστουγέννων τού 2010 ξεκίνησε από την Ξάνθη μας και στρέφεται ενάντια σε κάθε τι που μας στερεί το αδελφικό χαμόγελο, την εγκάρδια χειραψία, την χαρούμενη «καλημέρα», το καθαρό βλέμμα, την μεγαλοψυχία, την καλή καρδιά, την ανθρωπιά, το κοινό ψωμί, την κοινή ελπίδα. Η Ξάνθη είναι «Όμορφη Πόλη». Από αύριο ας την κάνουμε και «Άκαμπτη Πόλη»!
Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά σε Όλους!
.
.
.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: